søndag den 8. april 2012

Æg i cocotte eller hvordan man fejre en 50 års fødselsdag..

Senior har 50 års fødselsdag, og derfor skal fødselsdagsmorgenmenuen varies lidt.
Jeg har læst forskellig opskrifter på nettet om hvordan Æg i cocotte kan laves og varieres. (En price-opskrift)
Og her er så min variation - hovedsagelig udviklet efter et hurtigt kig i køleskabet!!
Sæt ovnen på 200 grader.

Til hver deltager i fødselsdagsselskabet skal der bruges 1 lille cocotte/ramekin/lille skål (Skal blot kunne tåle ovnvarme).
I skålen anbringes en skive chorizo i bunden, ovenpå hældes en skefuld bechamelsovs, 1 teskefuld soltørret tomat. 1 æg slås forsigtigt ud og toppes med en smule mere bechamelsovs rundt langs kanten. Der krydres med salt og peber og som afslutning rives der en smule parmesan henover portionen.
Tadaaa 
Skålen anbringes i en bradepande eller et fad, der fyldes halvt med vand, så de nederste 2 cm af skålen er dækket af vand.
Æggene skal have ca. 6-7 minutter i ovnen, indtil hviden er stivnet, men blommen stadig flydende.... (eller giv den så meget som det passer til din æggesmag..)
Velbekomme....


Adskillige opskrifter foreslår fløde istedet bechamelsovs - og det vil jeg bestemt prøve næste gang, men i mangel af fløde denne morgen, lavede jeg lidt bechamelsovs - hvortil Junior tørt kommenterede: "OK, så næste gang du mangler fløde til kaffen, så laver du bare lige en sjat bechamel..." Det tip er så hermed givet videre...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar