lørdag den 21. april 2012

Soul Kitchen

Madlavningen og dermed blogindslag er gået lidt i stå. Dels pga almindelig travlhed men også fordi vi har spist meget på den højskole jeg er ansat på.
MEN i går aftes fik vi tid til en lidt anden vinkel på spiseriet.
Senior og jeg så en tysk film: "Soul Kitchen".

Genren er: Komedie, Instruktøren er Fatih Akin, Filmen er fra Tyskland og produceret af Corazón International. Den er fra 2009 og varer 1 time og 40 minutter.

En sød og sjov historie om græsk-tyske Zinos, der forsøger at holde sin derangerede restaurant i udkanten af Hamborg og sit forhold til den smukke kæreste flydende. Det er slet ikke let at træffe de rigtige beslutninger - og Zino har virkelig næse, for at vælge forkert. Man følger alle hans nedture med skattevæsnet, kæresten der finder en anden, broderen der kommer ud fra fængsel og snyder ham etc... og selvom filmen er en lang - næsten uendelig - række af nedture, tåbelige beslutninger og uheldige følger, så bliver der selvfølge alligevel en happy end.
Maden spiller en rolle på den måde, at han starter ud med at være fuldstændig ligeglad med hvad han servere i restauranten - bare det er billigt og kan frituresteges. Undervejs falder han over  - og hyrer-  en dygtig kok, der bliver fyret fra sit job, fordi han nægter at følge en kundes ønske om at opvarme en Gazpacho..... Kokken er dygtig og man følger også lidt hans historie med at lære Zino at værdsætte og lave mad og at restauranten til dels lykkes pga velsmagens indførelse...
Der sker mange, mange fler ting og dem kan du jo selv se, hvis du får fat i filmen.
Jeg tror jeg vil give den 3 stjerner ud af 5.

anmeldelse fra Filmland (P1)

youtube

Ingen kommentarer:

Send en kommentar